Mikko x Adrian (del 27)

Mikko
Mikko tittade sig själv i spegeln och grimaserade illa. Han hade på sig en vit skjorta som han endast tvingade på sig ifall han skulle på finare kalas eller middagar. Istället för sina svarta ringar som han annars hade i läpparna så satt det nu två silverstavar som var i alla fall lite mer diskretare. Han kände sig tom utan eyeliner men det kunde inte direkt hjälpas. Den ogillande blicken han fått av May på studenten räckte mycket väl för att förstå att hans stil inte uppskattades. Egentligen förstod han inte varför han gjorde sig till. Adrian skulle kommentera det, helt klart men…  Å andra sidan, varför skulle Mikko göra sig till? Varför vara Adrians föräldrar till lags? Adrian gillade ju honom för vad han var. I en djup suck sög Mikko in en av stavarna och bet den hårt. Han såg sig själv i spegeln innan han stålsatte sig. Nä han hade satt Robin på plats, allt annat skulle bli lätt hädanefter. Mikko drog på sig sin Nirvana T-shirt över skjortan och tog en svart slips. Det kändes bättre, mer som honom. Han hann precis lägga en smal linje eyeliner innan larmet på mobilen ringde som betydde att han var tvungen att hoppa in i bilen för att hämta Adrian. En snabb titt i spegeln en sista gång innan han tog trappen två steg i taget, sa hej då till Iris och Isa innan han slet med sig skinnjackan.
   När Adrian satte sig i bilen fick Mikko knappt fram ett ord, nervositeten var alldeles för stor. Adrian log och innan han satte sig i passegrarsätet lutade han sig fram mot Mikko och rätade till hans slips.
   ”Vad fin du är”, sa Adrian och gav Mikko en lätt puss på en av silverstavarna och satte sig till rätta.
   Mikko log och studerade sin pojkvän. Kvällen till ära hade han en mörkgrå skjorta och en mossgrön pullover. Det var något med den kombinationen som påminde honom om ett skogsväsen, som bodde ute i skogarna.
   ”Du med”, log Mikko innan han startade bilen igen och körde iväg.
   När Mikko svängde in till uppfarten höll han nästan på att köra rakt in i stenmuren om omringade huset. Jösses hur rik var inte Adrians föräldrar om de bodde på en stor herrgård?! Med öppen mun satt Mikko bara och stirrade på det stora huset med vita fasaden och stora panoramafönstren. Allting såg välskött ut på gården, de anlitade garanterat en trädgårdsmästare. Genast ångrade han sin klädsel. Med ihopdragen min höll han så hårt i ratten att knogarna vitnade. Detta kanske var ett misstag ändå. Adrian måste ju tycka att deras hus var ett ruckel i jämförelse.
   ”Ska vi gå in då?”, sa Adrian och rätade till en skrynkla på sina kläder och la till en hårslinga bakom örat.
   ”Ja, kom nu”, sa Mikko och svalde ljudligt, Adrian var minst lika nervös som han själv, de var tvungna att stötta varandra.
   Innan det nått entrén så hade molnen blivit tjockare på himmelen och det mullrade aggressivt. Det skulle garanterat bli regn. Ringklockan på dörren lät minst lika aggressiv som åskan som närmade sig. Adrian väntade inte på att någon skulle öppna utan steg in på eget bevåg. Mikko följde med honom tätt bakom och såg sig chockat om i hallen.  Det var ljust, högt till tak och kaklet var så rent att det nästan gnistrade. Genast kände Mikko att han valt helt fel klädsel till det här…
   ”Hej, jag är här”, sa Adrian och hukade sig ned för att knyta upp sina skor, anade Mikko att hans händer darrade?
  Han trampade av sina converse innan han la en hand på Adrians axel och kramade om hårt. Detta skulle gå bra, varför skulle de inte gå bra? De hann utbyta ett litet leende mellan varandra innan klapprandet från klackerskor ekade genom huset.  In kom Adrians mamma med rödrosiga kinder och ett brett leende på läpparna.
   ”Men hej gubben, välkommen he…”, hennes leende blekande och hon stirrade stint på Mikko. ”Vad gör du här?”
   Mikko kliade sig lite i nacken och såg ned på Adrian som gav honom en ursäktande blick. Den söta jubelidioten hade inte sagt något om att han skulle följa med, just snyggt.
  ”Jag är Mikko, Adrians Pojkv…”, började Mikko men Adrians mamma klippte av.
  ”Det är bäst att du går, Michael…”
  ”Mikko”, rättade Adrian men hans mamma gav honom en allvarlig min.
  ”Sak samma, Mikko, du borde gå”, sa hon och nickade mot utgången.
  Mikko såg från May till Adrian med ett frågande blick. De hundvalpsbruna ögonen såg ångerfulla ut och Adrian mimade ett förlåt. Detta var väl vad Adrian varnat honom för. Att accepteras i det här huset skulle nog bli en omöjlighet. För Adrians skull var Mikko inte angelägen att säga emot eller dra ut på tiden. Han tog på sig sina skor igen, gav sin pojkvän en kram vilket fick hans mamma att fnysa. I ren protest ville Mikko egentligen mer eller mindre pressa Adrian mot väggen och börja grovhångla, men det skulle inte göra något bättre precis.
   ”Vi ses”, sa Mikko och steg ut genom dörren.
   I samma stund började det spöregna och på några minuter var Mikko genomvåt. Men han hade inga planer att gå till bilen och köra iväg. Nu hade han chansen att med egna ögon se hur det egentligen stod till mellan Adrian och hans föräldrar. Tänderna började hacka där han stod drypande våt. Beslutsamt drog han upp skjortkragen en aning för att dämpa lite av blåsten och stampade ut på gräsmattan. Då var det bara att försöka hitta matsalsrummet. Mikko antog att det var en matsal de skulle äta i med tanke på hur stort huset var. Skorna hann bli våta i gräset och det tog en bra stund att ta sig runt på andra sidan huset i den bitande kylan och regnet som smattrade likt vassa iskristaller mot kinderna.
   Det tog ett bra tag att hitta deras matsal trots de stora panoramafönstren. Mesta dels för att de hade dragit för gardinerna så det var svårt att skymta personerna mellan det tunna tyget. Dock när Mikko väl vant sig var det inga svårigheter att se igenom de gråa gardinerna. Där vid ett långbord satt Adrian och såg nervös ut mellan sina föräldrar. Mannen som måste vara Arthur gav Mikko rysningar. Han hade mörkt hår, såg stor ut bara när han satt ner och de mörka ögonen såg vasst på sin son. May däremot pratade nästan konstant av läpprörelserna att döma och hon log, men hennes ögon sa annat, hon verkade orolig. Vad Mikko önskade att han kunde höra vad de sa. Han pressade sig lite närmare glaset och hoppades att de inte skulle se honom. Det var nog inget han egentligen behövde bekymra sig om för dem verkade upptagna med annat.  Adrian hoppade till där han sätt när Arthur började röra sina läppar och hans ögon smalnade. Och Mikko som inte kunde tro att Adrians ögon kunde se mer sorgsna ut, hade så fel. För varje ord hans pappa yttrade verkade Adrian sjunka ned i stolen, hans underläpp darrade. Blodet började koka i Mikkos ådror, hur kunde man bara göra Adrian, den finaste människan i världen, så ledsen? Det fortsatte så ett litet tag, och det slutade med att Adrian verkade ursäkta sig, la ifrån sig sina bestick och tänkte resa sig från bordet. Då hände det som Mikko befarat i sina värsta tankegångar.
   Arthur reste sig upp och grabbade tag i sin sons handled. Av Adrians grimas gjorde bara det ont och när han vände huvudet mot sin far måttades ett knytnävsslag över hans kind och Adrian stapplade in i närmaste vägg för att finna stöd. Mikkos ögon vidgades och tog sig chockat för munnen. Den stora mannen gick fram till Adrian, tog tag om hans överarmar och drämde in honom i väggen. Mikko kunde skymta lite blod rinna ned för Adrians haka innan ett till slag måttades mot honom och Arthurs rygg var i vägen för sikten. Förtvivlat började Mikko slå på rutan med det tycktes inte höras över regnets smattrande och åskans mullrande. Han skrek, försökte få dem att sluta. Något brast hos honom och han kände sig så värdelös när den person han älskade mest kom till sådan skada och han kunde inte göra något. Hur kunde man bara tänka på att skada Adrian?! HANS Adrian! Mikko vågade inte gå in, det skulle bara göra saken värre. Istället fick han äntligen fattningen igen och hans hjärna började fungera igen. Snabbt fiskade han upp sin mobil. Med skakiga fingrar slog han alarmnumret.
   ”SOS 1-1-2, vad har inträffat?”, sa en lugn kvinnoröst.
   ”De… de… min pojkvän... misshandlas av sin egn jävla farsa!”, tjöt Mikko fram mellan klapprande tänder och med panik i rösten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0